Grb Crne Gore

The citizens voice

ePetitions

Change the contrast

Srzentić- Jukić: Jačanje saradnje u oblasti digitalizacije i e-Uprave

Created: 08-02-2021
Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija,Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

„Države Zapadnog Balkana treba čvršće da sarađuju i kreiraju platforme koje će im omogućiti prenos, transfer i razmjenu najboljih iskustava kada je u pitanju pružanje usluga i unapređenje kvaliteta pruženih usluga. Ovo je suviše mali prostor da ne bismo dijelili znanje i sarađivali kako bismo našim građanima olakšali život“, kazala je Srzentić koja je najavila posjetu institucijama BIH-a.

Ambasador Jukić je ministarki Srzentić čestitao stupanje na dužnost, te izrazio nadu da će i tokom njenog mandata zajednički raditi na jačanju dobrosusjedskih odnosa i unapređenju saradnje u oblasti reforme javne uprave.

Jukić  je posebno istakao značaj bilateralne saradnje u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije, posebno ukazajući na već uspostavljene regionalne mehanizme.

„Države Zapadnog Balkana opterećuju slični izazovi u funkcionisanju javnih uprava i u narednom periodu treba da radimo na boljem povezivanju i razmjeni najboljih praksi, posebno kad je u pitanju razvoj elektronskih usluga“,  kazao je Jukić.

Srzentić je istakla da uvođenjem ovog ministarstva, te kreiranjem novih servisa, planirano je olakšanje života građana Crne Gore

„Vlada Crne Gore, uspostavljanjem novog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, planira da sprovodi aktivnosti koje se zasnivaju na mapiranju potreba i kreiranju servisa koji su usmjereni na građane. U prethodnom periodu, fokusirali smo se na analizu postojećeh usluga. Naš cilj je da prepoznamo ključne usluge, otklonimo uska grla, kreiramo nove servise koji će olakšati život našim građanima i građankama“, kazala je ministarka Srzentić.

Sagovornici su istakli važnost dosadašnje saradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kako na regionalnom nivou, u okviru Inicijative za Zapadni Balkan (WB6), tako i kroz bilateralne odnose.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE,DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA