Grb Crne Gore

The citizens voice

ePetitions

Change the contrast

Srzentić - Rajnke: Ključni prioriteti projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije, otvorena i pristupačna Vlada

Created: 08-02-2021
Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Ambasadorka Rajnke je čestitala ministarki Srzentić stupanje na dužnost, uz ocjenu da će SAD pružiti podršku i biti pouzdan partner ministarstvu i na dnevnom i praktičnom nivou na unapređenju javnih politika koje se odnose na digitalizaciju društva, a posebno oblast medija. Ambasadorka je posebno istakla važnost unapređenja medijskih sloboda, dalje profesionalizacije medija, te jačanja javne debate. 

„Crna Gora ima sve preduslove da kao mala država bude uspješna priča, a njeni građani zaslužuju kvalitetne javne usluge i inovativnu javnu upravu i SAD će biti partner Crnoj Gori u sprovođenju  ovih reformskih procesa“, kazala je Rajnke. 

Ministarka Srzentić je zahvalila za strateško partnerstvo SAD-u u oblasti digitalizacije javnih usluga. Ona je ambasadorku upoznala sa prioritetma u radu ovog resora, njenim vizijama dalje digitalne transformacije javne uprave. Srzentić je kazala da su ključni prioriteti u radu ovog ministarstva projekti orjentisani na građane, podsticanje digitalne ekonomije, te otvorena i pristupačna Vlada. „Cilj nam je da napravimo platforme i usluge koje su korisne građanima i koje će im olakšati život. Insistiraću na kreiranju platformi putem kojih će građani moći da budu  aktivni učesnici u kreiranju  javnih politika. Svjesni smo da u narednom periodu moramo raditi na prepoznavanju  i proširivanju ključnih elektronskih usluga, kako bi građanima olakšali pristup“, kazala je ministarka.

Srzentić je ocijenila da je opredjeljenje Vlade Crne Gore je da istraje na daljoj profesionalizaciji medija i jačanju medijskih sloboda.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA